Architectuur


Heeft u de intentie om uw dak met riet te laten bedekken of een aanpassing te maken in uw bestaande rietenkap, dan is het raadzaam om ons in een vroeg stadium bij het proces te betrekken.Dit begint al bij het bouwontwerp.  

Rietdekkersbedrijf Harms denkt  graag met u mee over de vele technische aspecten van het rieten dak. Bijvoorbeeld de onderconstructie van het rietendak, deze kunnen op vele manieren worden uitgevoerd. Bij het geven van advies over de onderconstructie van een rieten dak kijken wij altijd eerst naar de situatie waar het rieten dak word toegepast. Dit kan zijn op een woonhuis , schuur, tuinhuis, nieuwbouw, verbouw en nog veel meer. Door al deze verschillende situaties zijn er ook verscillende onderconstructies mogelijk.                                               

Bij het ontwerep van een rietenkap is ook de helling van het rietendak heel erg belangrijk ,hoe steiler de kap des te beter het is voor de levensduur van het rieten dak. Helaas is dit niet altijd mogelijk , om dat er vak een compromie gezocht moet worden tussen een goed technisch dak en een goeie indeling van de woning. Door goed overleg tussen  architect, rietdekker en opdrachtgever slagen wij er bijna altijd in een goede oplossin te vinden om het dak naar wens van de opdrachtgever te realiseren.